Vapaa-aika

Oletko koskaan ajatellut, kuinka vahvasti myös vapaa-ajanviettomme on kytköksissä juridiikkaan? Vapaa-ajan kategoria sisältää aiheita erilaisista sopimuksista järjestötoimintaan ja yhteisalueisiin.

Kaupanteko

Kun ostat esimerkiksi auton tai jonkun muun kulkuneuvon, johon myöhemmin ilmaantuu vikaa, voit reklamoida ostoksestasi. Jossain tapauksissa voi olla myös mahdollista perua kauppa. Juristimme ovat monissa tilanteissa auttaneet asiakkaitamme reklamoimaan tai perumaan kaupat ja vaatimaan korvauksia – ota yhteyttä, jos sinulla on kysymyksiä, kuinka päästä parhaiten eteenpäin.

Järjestötoiminta

Monet ovat vapaa-ajallaan aktiivisia erilaisissa järjestöissä ja yhdistyksissä. Yhdistyslain mukaan on jokaisella järjestöllä oltava perustamissopimus sekä säännöt, jotka ohjaavat yhdistyksen toimintaa.

Silloin tällöin herää kysymyksiä siitä, kenellä on oikeus olla järjestötoiminnassa mukana, kuka voi tehdä päätöksiä järjestön puolesta ja kuka on vastuussa, jos jotain menee pieleen. Älä epäröi ottaa yhteyttä, kun sinulla on kysymyksiä järjestötoimintaan liittyen!

Yhteisalueet

Yhteisalueet muodostuvat maa-alueista, rakennelmista, oikeuksista ja vastaavista, jotka kuuluvat yhteisesti useampaan kiinteistöön. Pohjanmaalla yhteisalueet maankohoamisen vuoksi ovat erittäin tärkeitä, ja niitä alueita ei automaattisesti jaeta yksittäisille kiinteistöille, vaan yhteisalueille eli jakokunnille.

Meillä on laaja kokemus jakokuntien toiminnasta – lunastusprosesseista aina suojelusopimuksiin valtion kanssa.

Pylväs ja reliefi mustavalkoinen

Suunnitteletko uuden auton hankkimista? Tai onko sinulla kysymyksiä yhteisalueesta, jossa olet omistajana?

Suosittelemme että otat yhteyttä asiantuntijaan jo aikaisessa vaiheessa selvittääksesi mahdolliset asiaan liittyvät huolet – sillä tavoin voit säästyä kustannuksilta, jotka mahdollinen oikeudenkäynti myöhemmin saattaisi aiheuttaa.