Anna Harkkila och Oskar Sundback

Yrittäjäkatsastus

Oletko joskus miettinyt, kuinka henkilökohtainen elämäntilanteesi voi vaikuttaa yritykseesi? Mitä yrityksellesi tapahtuu, jos sinulle tulee avioero?

Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä, joita yrittäjät eivät kuitenkaan yleensä mieti riittävästi. Asianajajamme ovat vuosien saatossa törmänneet moniin ongelmiin avioerojen, konkurssien ja perintökiistojen yhteydessä. Monet näistä tilanteista olisi voitu välttää etukäteen saatujen hyvien oikeudellisten neuvojen avulla. Sen vuoksi olemme kehittäneet täysin uuden Yrittäjäkatsastus-palvelun yrittäjille.

Vuonna 2019 Suomessa oli yli 290 000 rekisteröityä yritystä, joista 93 % oli mikroyrityksiä – eli yrityksiä, joiden työntekijöiden lukumäärä on alle 10 henkilöä. Toisin sanoen Suomi on pienyrittäjien maa, ja trendi näyttää jatkuvan samaan suuntaan.

Lähde: Yrittäjät.fi

Mitä tarkoittaa yrittäjäkatsastus?

Yrittäjäkatsastus on kehitetty erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten omistajille. Katsastuksen tarkoituksena on varmistaa, että yrittäjä on tietoinen siitä, kuinka erilaiset henkilökohtaiset elämäntilanteen muutokset voivat vaikuttaa myös yrityksen tilanteeseen. Yrittäjäkatsastuksen avulla saat tietoa ja työkaluja siihen, kuinka voit ennalta varmistaa sekä oman henkilökohtaisen turvasi että yrityksesi elinvoiman – jopa muutoksen tuulissa.

Mitä yrittäjäkatsastus sisältää?

 1. Yhden veloituksettoman 30-60 minuutin konsultointitapaamisen juristimme kanssa. Tapaaminen voidaan järjestää joko etänä tai paikan päällä toimistollamme, kumpi vaihtoehto vain sopii sinulle paremmin.

 2. Tapaamisen aikana juristimme kartoittaa oikeudellisen tilanteesi yrittäjänä. Kartoitus sisältää muun muassa seuraavat osa-alueet:
  • avioehtosopimuksen vaikutus yritysomaisuuteen
  • perinnön suunnittelu ja sukupolvenvaihdos
  • yrittäjän vastuu yrityksen veloista
  • miten mahdollinen työkyvyttömyys vaikuttaa yritykseen
  • yritystulojen verotus (palkka, osinko tai yksityisotto)
  • yrityksen vakuutusturva mahdollisissa riita-asioissa
  • yrityksen sisäiset sopimukset (esim. osakassopimus)

 3. Juristimme antaa suositukset konkreettisista jatkotoimenpiteistä. Mikäli yrittäjä haluaa ehdotettuja toimenpiteitä tehtäväksi, teemme toimeksiannot normaalia tuntiveloitusta vastaan. Hinnastomme löydät täältä.