Yrityssaneeraus

Yrityssaneeraus on inhimillinen ja viisas vaihtoehto sinulle, jonka yritys on konkurssin partaalla.

Yrityssaneerauksen avulla voimme auttaa niitä yrityksiä, joilla on edellytykset yrityksen toiminnan jatkumiselle tekemällä tarvittavat muutokset ja leikkaamalla velkoja hallitusti.

Yrityssaneeraus käytännössä

Yrityssaneeraushakemusta laadittaessa suosittelemme aina kääntymään asiantuntijan puoleen, jotta hakemus täyttää sille asetetut vaatimukset. Näin voimme varmistaa paremmat mahdollisuudet yrityssaneerausmenettelyn myöntämiselle. Mikäli tuomioistuin hyväksyy hakemuksen, määrätään samalla selvittäjä, jonka tehtävänä on laatia saneerausohjelma. Tuomioistuin päättää myöhemmin siitä, voidaanko ohjelma hyväksyä. Jos yritys ei onnistu noudattamaan ohjelmaa, tullaan se keskeyttämään, ja sen seurauksena on useimmiten konkurssi.

Yrityssaneerauksen keskeiset käsitteet:

  • Selvittäjä: käräjäoikeuden määräämä asiantuntija, jonka tehtävänä on laatia luettelo yhtiön varoista, veloista sekä muista vastuista. Tämän lisäksi selvittäjä laatii saneerausohjelmaehdotuksen ja valvoo yrityksen toimintaa saneerausmenettelyn ajan.
  • Saneerausohjelma: selvitys varoista ja veloista sekä yrityksen toiminnasta. Saneerausmenettely ottaa myös kantaa yrityksen tulevaisuuden näkymään. Tavoitteena on, että yritys pystyy jatkamaan toimintaansa, ja että osa veloista maksetaan velkojille.

Jos saneerausohjelma on hyvin suunniteltu ja sitä seurataan huolellisesti, on yrityksellä hyvät mahdollisuudet jatkaa toimintaansa ja välttää konkurssi.

Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä, mikäli sinulla on kysymyksiä aiheesta – meillä on yli 20 vuoden kokemus niin yrityssaneerauksista kuin konkursseistakin.