handskakning N&B

Työnantajat

Työnantajana sinun on luultavasti päivittäin tehtävä työntekijöitäsi koskevia päätöksiä – asiantuntijoidemme avulla voit olla varma, että päätökset ovat oikeita ja lainmukaisia.

Työsuhteet

Työsuhteita määrittelevät työsopimus, työsopimuslaki sekä yleiset työehtosopimukset. Työnantajana näitä säännöksiä pitää noudattaa, jotta voi välttyä vahingonkorvauksilta ja jopa rangaistukselta. Sama pätee työturvallisuuden säännöksiin.

Irtisanomiset

Työsopimuksen voi yleensä irtisanoa vain painavasta syystä – varsinkin jos syyt koskevat työntekijää. Muut irtisanomiseen johtavat syyt voivat olla taloudellisia tai tuotannollisia.

Irtisanomiseen liittyviä kysymyksiä voidaan tulkita monin eri tavoin. Asiantuntijan konsultointi on irtisanomistilanteessa paikallaan, jotta työnantajana voi olla tietoinen kaikista yksityiskohdista kussakin kyseisessä tapauksessa.

Kiistat

Silloin tällöin työnantajan ja työntekijän välille syntyy kiistoja, jotka voivat koskea kaikkea mahdollista erityisistä työolosuhteista työehtosopimuksen ehtoihin. Parasta olisi sopia kiistat neuvottelemalla, koska siten voi välttää kalliit oikeudenkäynnit.