FAQ

Tältä sivulta löydät vastaukset asiakkaiden esittämiin yleisimpiin kysymyksiin.

Konkurssi

Yrityssaneeraus on prosessi, jossa yritetään auttaa taloudellisissa vaikeuksissa olevaa yritystä. Tarkoituksena on pelastaa yritys konkurssilta. Prosessissa tutkitaan yrityksen mahdollisuudet jatkaa toimintaansa – etsimällä eri keinoja liiketoiminnan kannattavuuden parantamiseksi ja keventämällä velkataakkaa maksuohjelman avulla. Voit lukea lisää aiheesta täältä.

Saneerausmenettelyä voidaan hakea, mikäli yrityksellä on vielä mahdollisuus jatkaa toimintaansa ja selvitä taloudellisista vaikeuksistaan saneerausmenettelyn avulla. Saneerausmenettelyn myöntämiselle on olemassa tiettyjä edellytyksiä ja myös tiettyjä esteitä.

Mikäli yritys, jolta sinulla on saatavia on asetettu konkurssiin, tulee saatava ilmoittaa konkurssipesään nimetylle pesänhoitajalle. On tärkeää, että pesänhoitaja saa tietää saatavastasi mahdollisimman pian yrityksen konkurssiin asettamisen jälkeen.

Pesänhoitajan tiedot saat esimerkiksi soittamalla konkurssiin asetetun yrityksen kotipaikan käräjäoikeuteen. Pesänhoitajalta saat myös tiedot mahdollisesta konkurssivalvonnasta.

AA-patsas (2)