laptop

Työelämä

Monet meistä viettävät lähes kolmanneksen vuorokaudesta työpaikalla. Työsuhteita voi olla monenlaisia, ja vaihdamme työpaikkaakin huomattavasti useammin kuin aikaisemmin. Riippumatta siitä, oletko työntekijä tai yksinyrittäjä, voi työelämän ympärille kehkeytyä oikeudellisia kysymyksiä.

Työsuhteet

Työsuhteita säätelee oma työsopimus, työsopimuslaki sekä usein myös yleiset työsopimusehdot. Ajoittain voi syntyä tilanteita, joissa osapuolten on vaikea tietää, mitkä ehdot pätevät ja kuinka sopimusta tulee tulkita. Tilanteen selvittämiseksi on hyvä kysyä neuvoa lakimieheltä.

Irtisanomiset

Työsopimus voi päättyä itsekseen (määräaikainen työsopimus), irtisanomiseen tai työsuhteen purkamiseen. Jos koet, että olet tullut irtisanotuksi väärin perustein, voi olla viisasta tarkistaa tilanne ammattilaisen kanssa ennen kuin otat asian puheeksi työnantajan kanssa. Näin voit varmistua siitä, mitä laki sanoo, ja mitä oikeuksia sinulla on työntekijänä.

Yrittäjät

Vuosien varrella olemme huomanneet, että usealle yrittäjälle on epäselvää, miten yritys vaikuttaa heidän yksityiselämäänsä. Mitä tapahtuu esimerkiksi yritykselle avioerotilanteessa? Mikä yhtiömuoto on järkevin perhetilanteeseen nähden?

Näiden yritykseen liittyvien asioiden läpikäynti voi olla hyödyllistä, jotta yrittäjänä saat hyvän kokonaiskuvan omasta tilanteestasi. Siksi meillä on uusi palvelu – yrittäjäkatsastus – josta voit lukea lisää alta.